Kartellbildning i pelletsbranchen?

micke_932
Pannrumshärskare!
Inlägg: 2441
Blev medlem: tis 25 okt, 2005 13:49
Ort: Halmstad

Inlägg av micke_932 »

Det är ju otroligt korkat att ligga långt under konkurenterna då man fölorar mer pengar, även om man vill vara billigast så ser man ju till att inte ligga allt för långt under.
Varför ? om priset är rätt satt så kommer du ju att få fler kunder om du har lägre pris än "dom andra" (med rätt prissättning givetvis), och då säljer du ju mer än du skulle gjort med högre pris vilket (igen, med rätt prissättning) kan öka vinsten.
En Roslagsbrännare och en Nibe City, finns placerad i län N (Halmstad)
brännaren går året runt sedan 2006, har bara bytt tändelement 3 gånger 2011, 2015 och 2019, allt annat är originaldelar.
Flurken
Gallringsobjekt
Inlägg: 24
Blev medlem: tor 04 maj, 2006 22:36
Ort: Östergötland

Inlägg av Flurken »

Varför ? om priset är rätt satt så kommer du ju att få fler kunder om du har lägre pris än "dom andra" (med rätt prissättning givetvis), och då säljer du ju mer än du skulle gjort med högre pris vilket (igen, med rätt prissättning) kan öka vinsten.
Men snälla ni.
Tänk er att ni är pelletstillverkare.
Välj det alternativ som bästa:

1. Sälj allt ni kan producera för 1,85 kr/kg

X. Sälj allt ni kan producera för 2,00 kr/kg

2. Sälj allt ni kan producera för 2,30 kr/kg


Vilket väljer du????????
CTC EcoFlex.
Danne82
Energiprofet!
Inlägg: 566
Blev medlem: ons 01 nov, 2006 21:16
Ort: deleted
Kontakt:

Inlägg av Danne82 »

Jo visst får du fler kunder om du är jättebillig men du får även mycket kunder om du fortfarande är billigast men inte jättebillig.

Alltså om du nu är billigast och sen höjer alla andra sina priser med säg 20 öre/kg då är man väll korkad om man inte gör samma sak?
Ialla fall om man nu är ute efter att tjäna pengar vilket de flesta företag har som grund idé.
deleted
Erik
Energiprofet!
Inlägg: 503
Blev medlem: ons 09 feb, 2005 15:21
Ort: Gbg

Inlägg av Erik »

Hej Lage.

Jag och en del av mina bekanta brukar "bråka", så vid det här laget har jag en ganska god uppfattning om hur det hela fungerar.

En bekants ärende ligger just nu i Europadomstolen. Hur många tiotalsmiljoner det hitintill kostat för att hitta nada vet jag inte, men räkna själv på vad det kostar med 15-20 manna team beredda dygnet runt för att skugga. (Glöm allt larv från filmer men en eller två skuggor, men de är lika urusla på att inte avslöja sig själva som Guillou beskriver), i över 1 år. Lägg till det vad bilarna kostar, och vad det kostar att ta fram falska reg. plåtar. (Ni vet de där traktorerna som kör runt i storstäder och får böter, de har jag sett på diverse olika bilar.) :D
För de som nu tror att jag har tomtar på loftet; IB, åsiktsreg., buggning av kurder, sjukhus spionen, avvisningen av egyptier, försvunna tsunamiband, osv. . Eller som tolken sa till en bekant när han kom hit som flykting "glöm inte att du kommit till ett socialistiskt land".

Om du blandar in EU så är det ett direkt angrepp på den "Svenska modellen" , vem som då agerar får du gissa själv.

Direkt uttalade hot förekommer inte, förtäckta däremot. En god regel är att alltid ha en bandspelare kopplad till telefonen.

Viktigt att veta är också att det bara är attityd ingen stake. Har de inget att använda mot dig så kan du skita i dem. De är livrädda för att lämna spår efter sig.
Skriv svar