
Har en liten fundering till.....sjuntar ut ungefär 40-45`varm vatten till elementen, och mitt returvatten är bara 4-5`kallare när det kommer tillbaks till pannan, verkar det rimligt ?
Har kalibrerat tempmätarna så dom går lika !
Det finns väl direkt inga "skall vara" värden men man brukar säga att man skall försöka få så låga rökgastemperaturer som möjligt efter pannan. Men man bör försöka ha åtminstone 80º ca en meter ned i skorstenen (från toppen räknat). Dock så får man se upp med kondensen i skorsten om man har låga värden ut från pannan, vad som är låga värden beror på vad man har för panna mm, men har man 120-130º eller lägre så är det nog att anses som låga. Det behöver dock inte betyda att man har problem, bara att man skall vara medveten om risken med att få kondens i skorstenen.hocky skrev:Nu till frågan: Är det någon som kan tippsa mej om vilken temp. det ska vara efter pannan resp.skorstenstoppen.
Nej varvtalet på skruven ändras inte utan det är tiden som skruven går som ändras. Nu har jag inga siffror framför mig men säg att cykeln för skruven är 20sek. Vid 100% matning så går skruven hela tiden dvs 20sek av cykeln. Om man ställer 80% matning så går då skruven 16sek och står still 4sek dvs 80% av cykeln. Nu var siffran 20sek tagen ur luften men det var funktionen jag ville beskriva (Hoppas ni förstod vad jag försökte beskriva).Brännar'n skrev:Är det varvtalet på matarskruven som ändras om man ändrar på switcharna![]()
Var hittar jag numret på processorn?
Ja, switcharnas inställningar mellan olika processorer är olika. I allafall mellan "gamla" A002 där matningen på internskruven inte gick att justera (fanns -97) och den nyare A3:an (vet ej processor beteckning) där justering är möjlig.Jesper@Fordson skrev:jag har bytt prosessor i min A3a till en A108 och vet inte vad den hette som satt där innan men nu när jag tittade i skåpet så stod den på 60%.Kan det vara så att dom inställningarna varit anorlunda med den gamla processorn?Alltså att switcharna står olika med olika processorer?