Sökningen fann 108 träffar

av Cicaro
mån 02 apr, 2018 09:09
Kategori: EcoTec
Tråd: Trasigt värmeelement
Svar: 4
Visningar: 2687

Re: Trasigt värmeelement

Har aldrig behövt byta men bör hålla länge, dock skulle jag tro att drifttimmar säger väldigt lite om livslängd på tändelement, när det är riktigt kallt här så tänder brännaren på glöden från förra bränncykeln och då slits det inte alls. ( inte ställt in den så, bara det att cyklerna går så tätt då), tändelementet torde slitas som mest sommartid när brännaren alltid tänder med tändelementet men den månaden när det är som mest slitigt händer det stt jsg slår igång elpatronerna av ren lathet :-)
av Cicaro
tor 05 jan, 2017 20:16
Kategori: EcoTec
Tråd: Hur smörja en Ecotec 20?
Svar: 11
Visningar: 4501

Re: Hur smörja en Ecotec 20?

Är inte muttrarna som låser koppen med från början? :shock: Jag har muttrar för låsning av stoppskruvarna. Å andra sidan kan det vara förra ägaren som satt dit dem för jag köpte brännaren begagnat.
av Cicaro
tor 05 jan, 2017 11:14
Kategori: EcoTec
Tråd: Hur smörja en Ecotec 20?
Svar: 11
Visningar: 4501

Re: Hur smörja en Ecotec 20?

Det absolut viktigaste är att smörja växellådan invändigt för att förlänga livslängden. Det går att använda många olika sorters fett bara de inte är för lättflytande.

Jag använder litiumfett (http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja-o ... 000017064/) och fyller upp hela växellådan med dito. Vid större service (sån service som jag ändå har växellådan borta dvs minst en gång om året) så fyller jag på med mer och tar bort om fett stelnat.

För att slippa gnissel ska kedjespelet vara smörjt och lagom spänt. Liksom som brattne skriver glidlagringen för slussvingarna. Det sistnämnda behöver dock något mer lättflytande än litiumfett. Symaskinsolja fungerar alldeles utmärkt här.

Laggringen längst fram där skruven går ut genom brännkoppen testade jag att smörja en gång men insåg att det egentligen bara var att göra rent som behövdes... Om du tar bort koppen, kolla 100 gånger att du dragit åt skruvarna som fäster koppen i brännaren innan du återstartar, annars skjuter skruven iväg brännkoppen och i bästa fall stannar brännaren i sämsta fall går skruven av.

Kullagren smörjer jag inte utan har bytt mot nya kapslade dito när de börjar säcka ihop. Rätt eller fel vad vet jag :roll:

Sen finns tips på ställen att köpa reservdelar här om olyckan är framme:
viewtopic.php?f=7&t=16749
av Cicaro
ons 28 dec, 2016 08:55
Kategori: AUTOMATISKA LOGGAR
Tråd: Pellets - Ecotec-A4 log
Svar: 21
Visningar: 31946

Re: Pellets - Ecotec-A4 log

Attans! Det här som var så lovande. Du vill inte komma hit och logga? :lol:

Skämt åsido, jag tar gärna en kopia på både imagefil och rawmaterialet så långt du hunnit (imagefil etc). Även om jag ännu inte har tid att ta fram programmeringskunskaperna igen så är det bra mycket lägre tröskel att ta vid någon annans arbete än att börja helt från scratch när tiden tillåts.
av Cicaro
ons 28 dec, 2016 08:48
Kategori: EcoTec
Tråd: underhållsfyr bioline 20
Svar: 4
Visningar: 2300

Re: underhållsfyr bioline 20

Menar du rent inställningsmässigt? För i sådant fall så vill jag mig minnas att den ligger i inställningsmenyn nedanför givare i "kundmenyn" under http://www.ecotec.net/wp-content/upload ... TM3006.pdf

Sen med risk för att säga det uppenbara. Rent tekniskt så måste man om tändelement är trasigt tända glöden manuellt första gången för att det ska fungera. :bom: Där är det nog enklast att göra som när man lägger en fyr för en vanlig vedbrasa, dvs spänta ett gäng tunna stickor och tända i brännkoppen. Mata med lite större stickor (men inga vedträn) och låta dem brinna så att de blir glöd snarare än eld och sen stänga alla pannluckor och slå igång brännaren så den kan tända på glöden från stickorna.
av Cicaro
fre 14 okt, 2016 20:47
Kategori: EcoTec
Tråd: ecotec lambdasond
Svar: 77
Visningar: 18901

Re: ecotec lambdasond

Jag beställde gängtapp på ebay från storbrittannien (ett sett med för och sluttapp). Svårare var att hitta vettig borr till överkomligt pris :-)

(tänkte ta fram länk men verkar som jag använde exets ebaykonto så kan inte få fram länken)

Tror inte på att gänga en mutter på insidan, kan gå om det är tunn plåt men är rädd att du inte får in sonden tillräckligt.
av Cicaro
sön 09 okt, 2016 20:25
Kategori: PELLETS - Eldning, Brännare, Pannor, Allmänt
Tråd: Rökrör som lutar nedåt
Svar: 3
Visningar: 984

Re: Rökrör som lutar nedåt

Blir även jobbigt att sota om du inte har en extra sotlucka precis där (jag skulle prata med sotaren så du inte får backning vid brandskyddskontrollen)
av Cicaro
sön 09 okt, 2016 20:22
Kategori: EcoTec
Tråd: D1 brännare startar inte med nytt kort
Svar: 4
Visningar: 2313

Re: D1 brännare startar inte med nytt kort

Nu kan jag ingenting om D1 brännare. Men på min A4 så larmar den på externskruv om inte optosensorn indikerar att internförrådet fyllts på. (Oavsett om externskruven går eller inte, då är röret och allt överfullt med pellets... :roll:)
av Cicaro
sön 09 okt, 2016 07:51
Kategori: AUTOMATISKA LOGGAR
Tråd: Pellets - Ecotec-A4 log
Svar: 21
Visningar: 31946

Re: Pellets - Ecotec-A4 log

Kommer det en imagefil så kanske till och med jag som annars bara knåpar analoga system går och köper mig en rasberry, tyvärr är mina programmeringskunskaper för dåliga numera för att ge mig i kast med det själv :( men jag betatestar gärna :)

Vore lite skoj att kunna logga förbrukning och pannan bättre än att försöka komma ihåg att fylla i energiloggen när jag fyller på pellets. Användning lär jag komma på när man väl har statistiken

vädret loggar jag redan med en väderstation och cumulus, det trodde jag var en kul grej fram tills jag började räkna graddagar :lol:

Lägger även in länken till den gamla tråden eftersom det tog mig en kvarts sökande att hitta, var ju säker på att det fanns mer diskussioner :) viewtopic.php?f=7&t=16553
av Cicaro
tis 04 okt, 2016 20:24
Kategori: PELLETS - Eldning, Brännare, Pannor, Allmänt
Tråd: Ctc 171b med px21 hjälp.
Svar: 33
Visningar: 6418

Re: Ctc 171b med px21 hjälp.

Oljebaffeln är ingen avancerad konstruktion, går att bocka till en plåt för ändamålet. Vill mig minnas att måtten finns här på forumet, om inte annat så kan jag ta måtten och ett foto nästa gång det är dags att sota ur pannan.
av Cicaro
fre 30 sep, 2016 18:59
Kategori: EcoTec
Tråd: Internskruv som maler sönder pellets?!
Svar: 5
Visningar: 2504

Re: Internskruv som maler sönder pellets?!

Akta bara så den inte matar iväg koppen för dig. Det gjorde det här när jag glömde dra åt...


Då tar det stopp.... :oops: :roll:
av Cicaro
fre 30 sep, 2016 18:53
Kategori: ÖVRIGT
Tråd: "högtemp" till lågtemp?
Svar: 40
Visningar: 24951

Re: "högtemp" till lågtemp?

Japp, sett men inte köpt, däremot har jag kört en "vanlig" bordsfläkt för att åstadkomma en fläktkonvektor i tvättstugan när det är som kallast vintertid. Elementet är underdimensionerat sett till den dåliga isoleringen i tvättstugan och jag har ingen lust att höja framledningstemperaturen 10 grader bara för att det ska bli hyfsad temp där :)

Någon gång ska jag ta mig i kragen och byta element....


(Har högteperatursystem men ganska låg framledningstemp...)
av Cicaro
fre 30 sep, 2016 18:50
Kategori: PELLETS - Förråd, Förvaring, Transport
Tråd: Vad gör ni av de tomma säckarna?
Svar: 23
Visningar: 6436

Re: Vad gör ni av de tomma säckarna?

De är ju de absolut bästa säckarna för att frakta källsortering och när glas, metall, papper osv åkt i rätt behållare åker säckarna i plaståtervinningen.

Sen får man ju lite för många men de fungerar utmärkt att odla paprika i också :D

(och de sista åker i plaståtervinningen)
av Cicaro
fre 30 sep, 2016 09:34
Kategori: PELLETS - Eldning, Brännare, Pannor, Allmänt
Tråd: Ctc 171b med px21 hjälp.
Svar: 33
Visningar: 6418

Re: Ctc 171b med px21 hjälp.

Pannan i sig består egentligen bara av tank+rökkanaler och eldstad så det är i princip om den börjat läcka som den har gjort sitt :-)

Cirkpump går att byta, likaså shunt om den satt igen, brännare byter man när den ger upp (och i det läget bör det till din panna vara en bioline 20/ecotec a4 eller ens Bequembrännare, båda ställs med modulerande drift). Kolla även att du har oljebaffeln i pannan, utan den får du mycket sämre verkningsgrad.
av Cicaro
fre 30 sep, 2016 09:24
Kategori: PELLETS - Eldning, Brännare, Pannor, Allmänt
Tråd: Ctc 171b med px21 hjälp.
Svar: 33
Visningar: 6418

Re: Ctc 171b med px21 hjälp.

Om du ska byta utrustning, se om du får tag i en Ecotec Bioline 20 begagnat, jag köpte min för 4000 (+1000kr för nya delar, lambdasond etc), den lirar bra ihop med pannan och enligt tester som är gjorda kan man få ungefär samma verkningsgrad på den kombon som en del billigare moderna pelletspannor. Men med nackdelen att man får aska ur oftare. Sen är det klart ibland kan man hitta en begagnad modern panna billigt också men det är slöseri att byta pannan till en ny om den inte är slut. CTC 171 är inte odödlig men den sägs vara gjord i corténstål och kan hålla lika länge till.

Och byter du ändå panna sälj givarna + ctcmaticen till mig! :wink: