Vattenmantlad pelletskamin med acktank

Skriv svar
droopy
Ungskog
Inlägg: 11
Blev medlem: sön 20 aug, 2006 19:31

Vattenmantlad pelletskamin med acktank

Inlägg av droopy »

Hej

Jag står i begrepp att under det kommande året bygga ett värmesystem baserat på en vattenmantlad pelletskamin kombinerat med ackumulatortank(ar). Har tittat runt en del och hittat några få vattenmantlade kaminer som presterar mer än 20Kwh Kaminen kommer placeras centralt i huset och tankarna i källaren för att sedan driva ett 2krets radiatorsystem.

Kaminen kommer att befinna sig 2m över och några meter i sidled från dom tänkta acktankarna. Har funderingar på att använda ett laddkoppel typ laddomat 21 och en 4 vägs shunt. för att ladda och kontrollera framledningstemperaturen.

Det mesta av jobbet kommer jag att utföra själv och tar gärna emot förslag och synpunkter på alla ingående delar och tänmka lösningar och är öppen för ideer och kommentarer.


Vore kul och hjälpsamt att få tips på olika lite kraftigare vattenmantlade pelletskaminer eller "snygga" pellets pannor typ dessa :

http://www.pelletskungen.se/ (under vattenburet)
http://www.varmavillor.nu/ (under erbjudanden Idro)


Vilka tänkta problem kan man stöta på genom att enbart använda en pellets kamin och acktank (med elpatron då man reser bort).

Stefan
Skriv svar