Efter skogsbranden i Västmanland

Skriv svar
teufel
Lärjunge!
Inlägg: 381
Blev medlem: ons 30 apr, 2008 11:15
Ort: Kungälv
Kontakt:

Efter skogsbranden i Västmanland

Inlägg av teufel »

Nu efter den stora skogsbranden i Västmanland varnades det i bl.a. ATL och Jordbruksaktuellt för att virket, som mestadels är svett i barken, endast duger som bränsle och inte att bygga med.

Så vad tror ni kommer att hända med pelletspriserna framöver? Kommer överskottet på marknaden att ha samma inverkan som efter trädfällningarna efter stormen Gudrun, dvs att priserna sjönk?

Det som talar för är ju det plötsliga överskottet. Men det som talar emot är att det kan ta lång tid att få ut så mycket virke från skogen, dels pga mängden, dels pga att det fortfarande glöder i marken vilket gör det svårt och farligt att vistas där inne.

Vilka pelletsproducenter hämtar normalt sin pelletsråvara från de västmanlänska skogarna?
EcoTec 20-brännare
Mafa Mini-förråd
Panna av okänt fabrikat
danei
Pannrumshärskare!
Inlägg: 2279
Blev medlem: ons 04 aug, 2010 13:13

Re: Efter skogsbranden i Västmanland

Inlägg av danei »

Det stämmer inte. Nästan allt sågbart timmer kan användas som virke. Däremot massaved, kan inte användas för pappersproduktion efter som sotet färgar pappret. Det kan nog vara en del sådant efter som lång ifrån all skog var avverkningsklar. Så den blir nog flis. Men jag uppfattar det som att det i princip bara är sågspån som blir pellets. Så det påverkar nog inte prisbilden nämnvärt.
Skriv svar