ecotec lambdasond

Övrig diskussion i de allmänna forumen.
mackan84
Frö
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 26 sep, 2014 12:12

ecotec lambdasond

Inlägg av mackan84 » fre 26 sep, 2014 12:16

hej
har sökt på erat forum och halva internet känns det som, efter vilken lambdasond som man ska ha till en bioline 20.ingen av reservdels butikerna verkar ha dem heller. så tänkte fråga om det är nån här som vet vad de heter och eller vars man kan köpa dem?`
Mvh markus

Icecap
Pannrumsfanatiker!!!!
Inlägg: 5825
Blev medlem: tor 26 jan, 2006 23:20
Ort: Värmland

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Icecap » fre 26 sep, 2014 12:35

Utan att veta men bara känna på mig att jag minns det från way back: Bosch LSM 11
Janfire NH, CTC 265B '72, K-Silo, KW SID012 dragbeg.
143m² (2 plan) + 71m² 1939, 20°C.
Var med i utv. av styrningen till Janfire NH brännaren.
Är inte PK!

Användarvisningsbild
Roli
Pannrumsfreak!!!
Inlägg: 4103
Blev medlem: tor 28 okt, 2004 12:36
Ort: Särö / Kungsbacka

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Roli » lör 27 sep, 2014 07:48

Det stämmer att en Bosch LSM 11 skall fungera. Xdigger här på forumet har "forskat" lite i detta och har fått uppgifter från tillverkaren om Boschen, men även att "alla" bredbands lamndasonder med 4:a anslutningstrådar borde fungera. Bäst svar får du av honom......
Moderator
Nu Bioline 20 (-06) 14 kW tid. EcoTec A3 (-97) 15 kW, TMV Alpha Keram UB, vakuumtransp. för pellets mellan ext.förråd och pannrum, ca.11 m² Lesol 5AR, 1,8 m³ 4 slingors acktank, 4-vägs shunt med CBJ, KW SID 012 dragbegr.

xdigger
Pannrumsnisse!
Inlägg: 841
Blev medlem: tor 16 dec, 2010 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av xdigger » tis 30 sep, 2014 02:49

Stämmer bra Roli!

Mackan, du kan ju skicka din mailadress till mig så kan jag skicka över lite information till dig angående lambdasond.

Med vänlig hälsning, Kim
Stenhus från -58, Thermia Biomatic -03, Ecotec Bioline 20 -05, Thermomatic EC Home, EVR-C. Egensotare.

Cicaro
Entusiast!
Inlägg: 108
Blev medlem: fre 10 apr, 2015 17:39

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Cicaro » fre 23 okt, 2015 09:35

Nu är tråden gammal. Men det var via den här tråden som jag fick kontakt med xdigger och fick info om sonden så jag kunde beställa en och har kopplat in en dito på min bioline. Tänkte bara lägga in ett tips här om att de finns att köpa på eBay som noname-fabrikat betydligt billigare än att beställa den som bildel :)
CTC Villapanna 171, 1974
CTC Elbox 2x6kW
Honeywell Aquatrol 210 shuntautomatik,digitaltermostater på element
Ecotec A4/Bioline20 med styrsystem 3006
Boendes i Roslagen i en tegelkåk med trästomme från 1964 på ca 150m2

Användarvisningsbild
Roli
Pannrumsfreak!!!
Inlägg: 4103
Blev medlem: tor 28 okt, 2004 12:36
Ort: Särö / Kungsbacka

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Roli » fre 23 okt, 2015 13:21

Några prisuppgifter/bra länkar?

Har du monterat färdigt och i så fall hur fungerar det?

Har själv sneglat på begagnat marknaden, dvs köpa via bilskrotar. Men även de verkar ha vett att ta betalt....
Moderator
Nu Bioline 20 (-06) 14 kW tid. EcoTec A3 (-97) 15 kW, TMV Alpha Keram UB, vakuumtransp. för pellets mellan ext.förråd och pannrum, ca.11 m² Lesol 5AR, 1,8 m³ 4 slingors acktank, 4-vägs shunt med CBJ, KW SID 012 dragbegr.

xdigger
Pannrumsnisse!
Inlägg: 841
Blev medlem: tor 16 dec, 2010 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av xdigger » fre 23 okt, 2015 18:52

Dom kostar ca 3-400kr på eBay.. Bara googla på sondnamnet, roli, det står i dokumenten du fått från mig! :lol:
Stenhus från -58, Thermia Biomatic -03, Ecotec Bioline 20 -05, Thermomatic EC Home, EVR-C. Egensotare.

Cicaro
Entusiast!
Inlägg: 108
Blev medlem: fre 10 apr, 2015 17:39

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Cicaro » fre 23 okt, 2015 19:00

Roll! Har du också fått dokumenten av xdigger så har du samma utgångspunkt som mig!

http://www.ebay.com/itm/0258104002-LSM- ... 1531141700

Denna här köpte jag. Kostade 264,62 kr enligt kontoutdraget.

Sen fick jag köpa gängtappar vilket var ytterligare ca 150 kr. Borr hade jag redan :D

http://www.ebay.co.uk/itm/BERGEN-2pc-M1 ... 934801090?

Har monterat klart och kört nu i tre veckor. Jag tror det fungerar bra. Märker om inte annat att det är mer sällan som brännaren tänder eftersom lambdasensorn märker elden före optovakten ser den.

Den la av en gång för mig men då fick jag igång den igen genom att ta ur den, ta bort sotklegget och flygaskan som satt på och kalibrera om den. Sedan dess har den tuggat på. Sen har jag inte så mycket att jämföra med eftersom jag bytte oljebrännaren mot pelletsbrännare några veckor innan jag satte dit sonden. Gissningsvis har pannan på tok för mycket tjuvluft och skorstenen skulle må bra av en dragbegränsare eller två :roll:

Tips från coachen när man ska göra hålet. Kolla så det inte finns en klack i rökröret precis där du borrar för då får du stå med metallfil i två timmar för att fila bort klacken så att sensorn kan skruvas i.
CTC Villapanna 171, 1974
CTC Elbox 2x6kW
Honeywell Aquatrol 210 shuntautomatik,digitaltermostater på element
Ecotec A4/Bioline20 med styrsystem 3006
Boendes i Roslagen i en tegelkåk med trästomme från 1964 på ca 150m2

xdigger
Pannrumsnisse!
Inlägg: 841
Blev medlem: tor 16 dec, 2010 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av xdigger » lör 09 jan, 2016 00:38

Stenhus från -58, Thermia Biomatic -03, Ecotec Bioline 20 -05, Thermomatic EC Home, EVR-C. Egensotare.

HB3
Späd planta
Inlägg: 8
Blev medlem: sön 03 jan, 2016 21:16

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av HB3 » ons 13 jan, 2016 21:15

Jag monterade dit en kines-sond ikväll. Vad ska 02 ligga på ungefär? Jag siktade in mig 8%.
Ganska intressant, fick dra ned fläkt till 60% vs matning på 85%.
CTC V20
EcoTec Bioline 20 (A4)
500L Acc-tank

d_anders
Energiprofet!
Inlägg: 400
Blev medlem: sön 04 aug, 2013 10:34

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av d_anders » ons 13 jan, 2016 21:39

Blev lite (mycket) sugen på att skaffa en mest för skoj skull. Snabbläste lite och den där modellen verkar lättanvänd: Koppla via lämplig förstärkar-ic till en analog ingång på en mcu, mata med 12v, vänta tills den blivit varm och sen börja läsa av?
TMV Pannan Alfa, Viking Bio, insatsrör

xdigger
Pannrumsnisse!
Inlägg: 841
Blev medlem: tor 16 dec, 2010 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av xdigger » ons 13 jan, 2016 21:56

När jag har 8% o2 så har jag minskat matningen istället. Det är inviduellt beroende på anläggning! :)
Stenhus från -58, Thermia Biomatic -03, Ecotec Bioline 20 -05, Thermomatic EC Home, EVR-C. Egensotare.

HB3
Späd planta
Inlägg: 8
Blev medlem: sön 03 jan, 2016 21:16

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av HB3 » ons 13 jan, 2016 22:06

Ja, det är det ju förstås. Jag kör mot min acktank, så ju högre effekt utan att rökgasen sticker desto bättre.

Xdigger, vad har du som mål på o2?
CTC V20
EcoTec Bioline 20 (A4)
500L Acc-tank

xdigger
Pannrumsnisse!
Inlägg: 841
Blev medlem: tor 16 dec, 2010 21:51
Ort: Eskilstuna

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av xdigger » ons 13 jan, 2016 22:49

Jag är typ Toknöjd med 8% då alla mina värden ligger bra då! :)
Co2 12.6 %
Co 144 ppm
92,4% verkningsgrad
150 graders rökgastempen så jag borde dra tuberna. :)
Stenhus från -58, Thermia Biomatic -03, Ecotec Bioline 20 -05, Thermomatic EC Home, EVR-C. Egensotare.

Cicaro
Entusiast!
Inlägg: 108
Blev medlem: fre 10 apr, 2015 17:39

Re: ecotec lambdasond

Inlägg av Cicaro » tor 14 jan, 2016 10:03

I nyare versioner av programvaran så ändras önskat O2 under förbränningscykeln. Hur den optimeringen sker vet jag inte men här varierar det från 0% önskat o2 till 14% tror jag (osäkert på övre eftersom den ändras kontinuerligt).
CTC Villapanna 171, 1974
CTC Elbox 2x6kW
Honeywell Aquatrol 210 shuntautomatik,digitaltermostater på element
Ecotec A4/Bioline20 med styrsystem 3006
Boendes i Roslagen i en tegelkåk med trästomme från 1964 på ca 150m2

Skriv svar